Hvorfor blogge?

Fordi jeg vil gøre MIT, for at udkantsDanmark ikke bliver affolket. Jeg vil gøre MIT for at udbrede budskabet om, at der er så meget godt derude i de mindre byer og langt ude på landet.
Vi hører via medierne flest negative beretninger om udkantsDK. Om skolelukninger, tomme faldefærdige huse, ensomme landmænd, svinefabrikker, lugten af gylle, nomadefamilier, arbejdsløshed og butiksdød. DET er ikke et usandt billede, der er bare også så meget andet! Der er muligheder, muligheder som man slet ikke kommer i nærheden af, hvis man vælger storbyen. Og tænk, hvis lidt flere tog springet og flyttede ud, ja så kunne vi måske helt slippe for at høre om lukninger af alt, for afvikling ville i så fald blive afløst af udvikling.
Jeg ønsker på ingen måder at romantisere livet i udkantsDanmark. Dit ægteskab bliver ikke nødvendigvis bedre af at flytte ud, du får ikke bare et drømmejob, dine børn bliver ikke partou ‘naturbørn’, din nabo sprøjter stadig sine marker osv. Men der ER mulighed for at livet bliver mindre stresset og at naturen og vidderne vil give dig glæder, som den større by bare ikke kan.

8 meninger om “Hvorfor blogge?

 1. Hej Mette
  Hvis du vil gøre op med det negative label som det ord din blog handler om, ville et naturlig skridt så ikke være at ikke bruge det? Som i denne lille passage f.eks.
  Som en lille OG beskeden, for vi skal jo ikke gøre Os te’ herude fra randområderne!, håbefuld inspirator linker jeg dig nogle billeder fra 1. sæson i Strandkanten.
  mvh
  Ulrik

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150898660561245.401189.699496244&type=1&l=f7d023646d

  1. Hej Ulrik
   Tak fordi du skriver og hvor dejligt at du tager kampen op, ligesom jeg. Jeg har set dine smukke billeder og læst lidt på FB. Jeg har faktisk ikke så meget imod det ord Udkantsdanmark. Det er noget råt over det, hvilket jeg synes er fint. Jeg har diskuteret det med mange…. Men det er jo det, det er. Og statistikkerne kan vi jo ikke løbe fra alligevel. Den rådne banan var da iøvrigt værre, trodsalt. Og strandkantsdanmark!!! København, Aarhus og andre større byer ligger jo også ved vandet. Følg med på bloggen og kom endelig med flere input. Takker

 2. Hej Mette,
  Det er sjovt at læse din blog. Kommer forbi en gang i mellem.
  Er en af dem der har skiftet Sjælland ud med Bornholm for omkring 9 måneder siden pga kærligheden. Har ikke fortrudt overhovedet og elsker øen hele året rundt.
  Jeg har blogget siden i 2006 og er begyndt at skrive om Bornholm på min blog. Små indlæg om hvad jeg har oplevet for mig selv eller med gæster krydret med en masse billeder.
  Vil gerne sælge Bornholm til alle som jeg kan sælge øen til fordi her er så fantastisk med natur, frisk luft, skønne mennesker og havet hele vejen rundt er super dragende når man trænger til at tømme hovedet for de tusind tanker der nogen gange popper rundt hele tiden.
  Jeg er ved at blive Bornholmer af hjerte og er stolt af at bo her, synes vores ø giver en alt det man gerne vil have og lidt mere til.

  Dog kan det nogen gange godt virke som om at vores kære politikere gerne vil have lov til at lukke Bornholm og få os alle til at flytte over så de ikke har den at bekymrer sig om. Det er tragisk at de ikke kan se at her er liv og gode muligheder for at udvikle øen.

  Med solskins hilsner

  Ingrid

  1. Wauwww Ingrid – blogger siden 06!! Også om Bornholm. Hvad hedder sin blog mon? Det lyder som om at vi ‘føler’ det samme for Bornholm. Det er også stærke følelser fra min side. Godt at en kærlighed kan bringe dig videre til endnu en kærlighed!
   Kh Mette

  1. Hej Mona
   Undskyld sent svar (jeg får maget spam og er derfor ikke så ofte på kommentarerne)
   Du stiller et godt spørgsmål, som jeg liiige skal finde ud af. Jeg er teknisk inkompetent, så jeg skal have hjælp. MEN, hvis du følger bloggen på Facebook eller Instagram, så melder jeg altid ud når jeg har nyt.
   Tak for rosen. Det varmer i et koldt forår!
   Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *