8 nov

En herlig duft af fordærv.

Foto: Mike Grønbech-Dam

Det lyder ikke lækkert – fordærv! Men det er i virkeligheden det der sker i efteråret, og jeg elsker den duft. Blade, kviste, frugter, nødder, kastanjer og lign. falder til jorden, rådner og formulder. Naturens gang i et land med fire årstider.

Jeg har fornøjelsen af hver dag, her i min udkant, at nyde denne duft og se farvernes forvandling. En klar anbefaling skal lyde herfra.

Som jeg i tidligere indlæg har nævnt, så er vi også nået den tid på året, hvor turisterne forlængst er taget retur. Bornholm er tilbage på det “normale” indbyggertal på omk. 40.000. Jeg kan personligt lide begge dele. Energien fra de mange besøgende og roen fra de boende. Man skulle så tro, at øen bare sover tornrosesøvn til næste rykind den kommende sommer, men næ nej. Der er et hav af koncerter, teaterforestillinger, foredrag, debatter osv. – udover alt det sport hjertet kan begære.

Jeg var i aftes til en vidunderlig kirkekoncert med Pernille Rosendahl. Det foregik herude i Østermarie, hvor kragerne end ikke kommer (heller ikke turisterne om sommeren, for den sags skyld….) Her i udkantudkantsdanmark havde vi smukt og famøst  besøg. Kirken var omsluttet af det dybeste mørke og den vidunderligste klang. Sikke en aften.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *