7 sep

Italienske udkanter.

                                                                                                                      Toscana

Sommeren har været lang og god i år. Ligeledes har min ferie fra bloggen været laaaang – og tilmed god.

Nu er jeg tilbage til kampen for udkantslivet, og jeg gjorde mig trods alt også et par betragtninger i løbet af ferien. Jeg var bl.a. i Italien med mine børn, og fik kørt rigtig mange kilometer på landevejene i Toscana. Toscana er efter sigende en af de smukkeste provinser i Italien, og med sine vejende solsikkemarker, bjerge, dale og gamle vingårde er der virkelig også uforglemmeligt. Men nogengange får udlandsrejser også en til at se med andre øjne på sit eget land, og det var netop, hvad turen til Italien fik mig til. Jeg så f.eks med egne øjne, hvordan vi danskere passer på vores Udkantsland. Og det gør vi faktisk ganske godt i sammenligning med Italien. Godt nok har vi spøgelseshuse, som ingen beboer og de står forfaldne hen, men det skal jeg da love for, at vi ikke er ene om. Der var masser af spøgelseshuse i Toscana!!! Men mest bed jeg mærke i, hvordan der stadig bliver smidt med affaldet dernede. Langs vejene, især ved lyskryds  bliver der altså lige tømt biler. ‘Mens jeg venter her, kan jeg da lige tømme min bil for plastikflasker”, lod det til at flere folk tænkte….. Det kan bestemt også være turister som opfører sig så dumt, men det er da heldigvis efterhånden sjældent at dette sker i DK. Hvor er det befriende, at danskerne er kommet SÅ langt i de deres respekt og viden om naturen.

Og med al respekt for Toscana og den smukke natur, så vil jeg da lige tilføje (og dette står helt for egen regning), at jeg til daglig færdes i en del af Udkantsdanmark, som er minimum ligeså smuk som Toscana. Jeg mener helt alvorligt, at Bornholm er SÅ smuk. Der er ingen bjerge eller dale, men der er bakker, skove og kyster og farverige afgrøder så langt øjet rækker. Måske er jeg bare stadig bornholmerforelsket, men vi danskere skal altså ud og se vores egne egne og gen-/opleve, at vi inden for meget kort afstand har virkelig smuk natur lige om hjørnet.

                                                                                                                     Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *