12 mar

Læs, læs, læs…..

bøgerJeg har et indlæg mere i rækken af artikler som omhandler vinteraktiviteter i Udkantsdanmark. Det skal dog straks siges, at Udkantsdanmark ikke har patent på denne aktivitet – overhovedet ikke. Det er blot et bud på, hvad der også kan ske indenfor murerne, når der er mørkt udenfor, og det umiddelbart ser ud som om, at der intet sker.

Da vi flyttede på landet, langt væk fra gamle venner og bekendtskaber, vidste jeg, at jeg ville savne min læsegruppe i byen. Så da jeg havde fået mig ca. tre nye bekendtskaber i vores nye nabolag, måtte jeg opfordre dem til, sammen med mig, at tale om bøger. Kunne de ‘overtale’ deres venner, som kunne ‘overtale’ deres?

Vupti vupti, det tog ikke lang tid, så kunne jeg invitere otte-ni nye venner hjem til kaffe, kage og en snak om favoritbøger. Siden da har vi mødtes ca. hver sjette-syvende uge, til en hyggelig aften med udgangspunkt i den samme bog, som vi alle har lånt og læst siden sidste møde. Uanset om vi er dybt uenige om kvaliteten eller indholdet af litteraturen, så er det fantastiske aftener. Der diskuteres og udveksles synspunkter, og jeg går altid hjem lidt klogere, end jeg kom.

Går du og mangler sådan en læsegruppe, så er jeg overbevist om, det kan etableres alle steder, hvis du virkelig vil. Der læses trodsalt stadig mange bøger i DK, hvor de mørke vinteraftner foran brændeovnen, nærmest ‘råber’ på læsning.

Og så skal der i øvrigt også lyde et tak til den lokale bibliotekar, som er ualmindelig hjælpsom og skaffer os bøger hjem fra hele landet.

2 meninger om “Læs, læs, læs…..

 1. Det er al ære værd at skabe en læsegruppe i nabolaget, men snagen i diverse forfatteres universer må ikke fjerne opmærksomheden om alle de problemer, der også er forbundet med livet på landet. Danmark er verdens mest intensivt dyrkede land, og det skaber naturligvis en masse miljø- og forureningsproblemer. Løs de problemer inden I kaster jer over Kirk, Brøgger, Hemingway, Sørensen og alle de andre skribenter.

  1. Kære Holger.
   Sikke en opgave at give os; Løse landbrugets problemer!!
   Jeg anerkender alt, hvad du skriver og kender til udmærket til det. MEN, min profil er som beskrevet på bloggen en helt anden. Jeg skriver om det gode der sker her ude i Udkantsdanmark.
   Tak fordi du læser med.
   Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *