22 feb

Staten i hele Danmark

Jeg må tage et afbræk fra indlæggene om vinteraktiviteter i Udkantsdanmark. Jeg bliver nemlig nødt til at skrive om denne nye forening; Staten i hele Danmark.

Hvor er det godt!

image

Tegningen er karikeret, men helt løgn er det ikke.

Jeg er blevet opmærksom på et ny forening. Selve ideen er ikke ny, men jeg har ikke set den fremlagt sådan officielt før. Initiativet hedder “Staten i hele Danmark”. Og skrevet til world wide web; www.statenihele.dk

Hjemmesiden/foreningen er stadig under opbygning, men visionen er klar. Flere statslige instanser skal flyttes ud i hele Danmark. Det skal naturligvis ikke gøres tilfældigt og ‘overnight’. Det skal undersøges og matches, så det ikke kun er til fordel for landdistrikterne. Der skal overordnet være en faglig begrundelse for udflytning. Foreningen har stiftende generalforsamling d. 23 feb. i Odense. Alle er velkommen, tjek det på deres hjemmeside. Vores minister for land/by og bolig minister Carsten Hansen kommer også.

Ja tak til et Danmark i balance.

3 meninger om “Staten i hele Danmark

  1. Hvor er det instruktivt at se de to cirkler. Den røde helt uden Bornholm!

    Og hvor er det rigtigt, at den holdning, som manglen viser, ikke lader sig rette på kort tid: Lars Trolle oprettede for 20 år siden Selskabet for Bornholms rette Placering på Landkortet. Formålet var at få Bornholm med i det hele taget. Men Lars Trolle opgav sin kamp med ordene: Mod idioter kæmper selv guderne forgæves.

    Jeg har arvet Selskabet og forsøger ad forskellige veje (også bogstaveligt talt med veje i Østermarie opkaldt efter dygtige kunstnere) at få Bornholm på landkortet. Men det ser ud til, at Bornholm alligevel glemmes mere og mere i virkeligheden – og på danmarkskortet. Og når landsdelen er med, placeres den i nærheden af Gøteborg. Reservesvenskere får en ny betydning.

  2. Hæ hæ. God forening. Kig også gerne forbi UdkantsUniversitetet, hvis du kan li den slags. Vi findes på UdkantsUniversitetet.dk og på Facebook.

    Mvh. Jacob

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *