28 jan

Vinteraktiviteter

image

Mørket dominerer stadig Danmark i denne tid. Det skal forstås ganske bogstaveligt; Det bliver tidligt mørkt og sent lyst. Dagen er kort og der er endnu lang tid til lysere tider. Efter mange år i kbh., har jeg været vant til at bo et sted som aldrig ‘sov’. Lige meget, hvornår på døgnet jeg bevægede mig udenfor, var der på trods af mørket altid liv. Når man så, som jeg, flytter ud på landet, kan man nemt få den tanke, at alt ligger øde hen.

Men, det narrer en hel del, har jeg erfaret. Derfor vil de næste indlæg på bloggen handle om diverse vinteraktiviteter bag murerne i Udkantsdanmark.

At have børn giver mange gode oplevelser. F.eks. er begge børn i år tilmeldt hold i den lokale gymnastikforening. Og netop gymnastik er en vinteraktivitet og en betydningsfuld én slagsen her ude i på landet. Den landsby vi bor lige udenfor, blev for flere år siden ramt af skolelukning og det plejer desværre også at gå hårdt ud over den tilstødende gymnastikforening, men her skriver jeg heldigvis om en undtagelse. Der er gang i foreningen og hver torsdag, hvor jeg ankommer med mine unger, er der helt fyldt. Ikke københavnerfyldt forstås….. Der er ikke ventelister og alt for lidt plads, men bare rigtig godt gang i den. Jeg sidder der og bliver helt glad over al den aktivitet, når det eneste vi ellers læser og hører om på disse kanter; er faldende børnetal og fraflytning.

Det er dejligt at være vidne til, at foreningslivet er stærkt herude og at en idrætsgren som gymnastik, stadig kan trække familierne op af sofaen på de mest mørke dage.

I hallens cafeteria er det tilmed svært at få en plads. Det skyldes ikke  gymnastikbørnene og deres forældre. Nej, cafeteriet er hver torsdag fyldt af landsbyens bankofolk. Det er som at træde ind i en ‘tidslomme’. Jeg ved godt, at bankoarrangementer stadig kan opdrives, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at der herude stadig er SÅ stor tilslutning, som jeg her, hver torsdag er vidne til. Det ser virkelig hyggeligt ud og inkluderer både ‘Dagens ret’, en ‘sludder for en sladder’ og alverdens overtroiske ‘lykke’-ritualer.

Når jeg ikke er med børnene til gymnastik eller har travlt med andre ting, ja så er der absolut heller ikke noget galt med at sidde dybt i lænestolen. Tæt på brændeovnen med en bog, en kop kaffe og en kælen kat ved min side. Så går vinteren trods alt sin gang.

image

 

 

 

2 meninger om “Vinteraktiviteter

  1. Der høres tit om, at foreningslivet indenfor idrætten har svært ved at tiltrække frivillige. Dejligt at I til trods for skolelukning kan bevare et højt aktivitetsniveau hos jer.

    Vintermørke, brændeovn, kaffe og en god bog.. Så er udkantsdanmark slet ikke så ringe 😉

    Mvh
    Stationsforstanderen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *