30 okt

Høst-bytte-marked.

høst bytte marked 2

Sikke en god ide….et Høst-bytte-marked! Hvorfor er jeg ikke selv kommet på den geniale ide? Heldigvis kom to kvikke unge piger på ideen her på Bornholm. Og ideen/tilmelding formidles selvfølgelig via Facebook. Selv fandt jeg også siden og tilmeldingen på Facebook.

Konceptet var/er at man, som allerede skrevet, meldte sig til, og så bare mødte op på aftalte tid og sted med egne hjemmedyrkede/hjemmegjorte varer. En deltager havde lagt lade til og var klar med nogle borde og ikke mindst kaffe og te.

Jeg mødte op med Ingrid Marie æbler, grønkål, porrer, gulerødder rødbeder og jordbærplanter. Spørgsmålet var så, hvorvidt de andre deltagere kom med de samme varer, da mine absolut var klassiske danske grøntsager. Men til alt held var det næsten ikke tilfældet og jeg kunne bytte mig til MANGE andre lækre varer.

Efter at alle havde pakket de medbragte byttevarer ud, præsenterede vi hver især vores udvalg. Vi var ca. otte “boder” og det tog ikke mere end 15 min. Derefter var det bare “byttebytte-købmand”.

Der blev IKKE holdt et nøje regnskab og alle var yderst gavmilde. Det foregik nogenlunde sådan her:

“Jeg er meget interesseret i dine æg, kunne du tænke dig at bytte med noget af mit?”

“Jaaaah, jeg ville da gerne have nogle gulerødder og lidt grønkål til gengæld” …….

Fantastisk og utrolig hyggelig måde at handle på. “Pot månen” blev i tasken og jeg tog derfra i godt humør og med intet mindre end: Grøntsagsfrø, blomsterfrø, olieplantefrø, planter, blomsterknolde, hindbærplanter, småkager, laurbærblade, hj. lavet æblechutney, hj. brombær marmelade, 20 æg, æblejuice og træfigurer. Sikke en fest!

Jeg kan kun anbefale konceptet og lad der blive Høst-bytte-markeder i hele Udkantsdanmark. Apropos ordet ‘Høst’ i titlen, så behøver det ikke betyde at markederne kun kan arrangeres i sensommer/efterår. Der blev byttet æg, frø, planter, hjemmebag osv. og den slags kan også byttes i foråret. Eget slagtekød var også en mulighed, samt spirer med mere.

Hele arrangementet tog ca. en time. Jeg kom hjem med gode hjemmedyrkede varer, hvilket mildt sagt, er bedre end det jeg bringer hjem efter en time i NETTO.

høst bytte marked

 

6 meninger om “Høst-bytte-marked.

 1. Det er virkelig en god idé. Jeg vil rigtig gerne være med. Som nystartet hus-og-have-på-landet er det et småt udvalg jeg selv har og det ville være en fryd at bytte sig til lidt variation.
  Jeg er nok snart leveringsdygtig i kaninkød.

 2. Super idé! Nu hvor jeg selv er kommet til øen, må jeg så spørge hvad Facebook-siden hed/hedder?

  1. Velkommen til øen i Søen. Den hedder “Nabo grønt Bornholm” og der er også “Plante og frø bytte – Bornholm”
   Til efteråret byttes der på marked ellers bare online.
   Hilsner Mette

   1. Tak, og tak for svar. 🙂 Jeg må ind og kigge på siderne.
    Det var vel ikke sådan at man kunne få en automatisk mail, når du svarer på en kommentar man har lagt ind herinde, vel? Jeg mindes at have kommenteret før, men ikke på hvilket indlæg, hvilket jo er lidt ærgerligt.
    Kh Michelle

    1. Hej M
     Jeg giver sig ret. Jeg må have nogen til at hjælpe mig. Inde på min FB-side er jeg tilgengæld hurtig på tasterne?

   2. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suntosgiegs on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *