28 sep

Nu med hanegal!

image

Prolog: ‘At holde høns er IKKE noget, som er specielt for Udkantsdanmark. Du kan holde høns i en parcelhushave i en forstad til Aarhus, hvis du vil. Herude på landet er der dog mere plads til mange fritgående høns og ikke mindst en hane’

De fleste af mine naboer synes vel nok, at jeg er småtosset, når jeg begejstret fortæller om vores nyerhvervede høns. Glædeligt beretter jeg om, hvorledes hønsene tryller lune æg frem til mig (som om jeg, som næsten 40 årig, endnu ikke har fattet æggets tilblivelse)

Jeg kan ikke få armene ned, når jeg på nært hold oplever, hvor fortrinligt og nemt det er at holde høns. Bor man på landet er det simpelthen oplagt at holde høns, når det er så nemt, givtigt og ikke mindst meningsfuldt.

Der er intet nyt i det jeg skriver her, men jeg må alligevel lige nedfælde det til jer her på bloggen: Høns spiser dine madrester, lægger dejlige æg til din husholdning og producerer den bedste lort til buske, blomster og ikke mindst køkkenhaven. Tilmed synes jeg, at de er smukke og skaber liv og hygge på matriklen.

Hvis man vil det, kan man også “lave” sine egne kyllinger til foråret også slagte dem, som synes i overskud, dvs. hanekyllingerne.

Populært sagt (eller måske dumt sagt) så er det en total WinWin oplevelse.

image

 

2 meninger om “Nu med hanegal!

 1. Hej Mette Fuglsang
  Jeg læste om dine høns i “Land og Fritid” – og er glad for at høre om dine glade oplevelser. Nu ved jeg ikke om sådan en klumme altid afspejler hele virkeligheden, men hvis det passer at dine høns klumper sig i redekassen om natten (normalt er en redekasse kun nattesæde for en høne, der er skruk / ruger) så kan det tænkes, at der er noget galt med siddepinden:
  den kan sidde forkert, være for tynd og skarpkantet eller dine høns kan være en tung race, der ikke kan flyve op og så har de brug for et gangbræt for at komme på plads om natten.
  Det er synd for æggene, hvis alle natte-klatterne kommer i reden – og det er synd for hønsene, hvis de ikke kan få den naturlige fornemmelse af sikkerhed ved at sidde på en “gren” ligesom fasanerne i naturen.
  Tak for klummen – og nu har jeg så fundet din blog – godt gået ! – den vil jeg følge.
  Mange hilsner og god jul – AN, Ribe.

  1. Hej Asta. Hvor er du sød og tak for råd. Det tror jeg da jeg skal kigge på – det med pinden. Det er nemlig sandt det jeg skriver. Kun to sidder på pinden, resten klumper sig sammen i to redekasser. Og jeg har altså ni stk. De kan godt flyve op på pinden, men måske er pinden i god. Jeg finder ud af noget. Takker igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *