19 sep

MadMarked til HELE Udkantsdanmark, tak!

madmarked

Hvad er MadMarked?

Ja, for blot en måned siden vidste jeg det ikke selv. Jeg kom via FB forbi et link om åbning af MadMarked i Svendborg (En god artikel i Information) og erfarede, at det var det 5. Madmarked som nu åbnede på Sydfyn. Der ligger i forvejen MadMarked’er i Lynæs, Præstø, Skovsgaard og St. Heddinge. Desværre ikke noget i Jylland og Bornholm… endnu!

Tilbage til mit spørgsmål; MadMarked er: Supermarked, takeaway, bageri og restaurant.

ALT, hvad der langes over disken er ufravigeligt økologisk (eller biodynamisk) og langt de fleste varer er lokale.

Jeg har selv til gode at besøge MadMarked, men det skal ikke vare længe før jeg dukker op. Og lad der så komme MadMarked’er overalt i Udkantsdanmark, for som iværksætter Birgitte Escherich udtaler: “Hvis det kan lade sig gøre i Præstø, kan det lade sig gøre alle steder” Jeg ved, at mange vil elske at få MadMarked til deres del af landet, så sæt i gang ildsjæle….. Skriv til: info@madmarked.net og lad os få dette geniale koncept udbredt.

Konceptet MadMarked er udviklet af iværksætterne Jesper Skibstrup og Birgitte Escherich. De brænder for, at danskerne igen skal spise god mad. Vi skal kunne købe fødevarer, hvis forarbejdning og oprindelse er gennemskuelig og som er rene og autentiske. Der skal være kort fra jord til bord og alt, hvad der kan dyrkes i Danmark, skal komme fra Danmark. Derudover er leverandørerne til Madmarked ofte ganske små, da der ikke er krav om kæmpe leverancer.

MadMarked har fokus på kvalitet og sundhed for alle – mennesker, dyr og jord.

Restauranten/MadSalen i Madhuset sammenlignes med et forsamlingshus. Her mødes folk over god mad og hygge en fast dag om ugen.

MadMarked er som skabt til Udkantsdanmark. Velbekomme.

madmarked 2 madmarked 3

Fotos er lånt af info@madmarked.net

 

 

 

 

2 meninger om “MadMarked til HELE Udkantsdanmark, tak!

  1. Ja, det ville være ideelt i nogle af de store tomme butikslokaler, f.ex den gamle Nettobygning i Nysted. Jeg tror mange ville støtte op om det i lokalsamfundet, har selv håbet der ville være nogen der lavede markedsdage i Nysted, hvor de lokale producenter kom og solgte deres varer.

    1. Hej Helle
      Overalt i Udkantsdanmark er der forladte bygninger. Både butikslokaler, men også kommunale bygninger som ikke længere bruges til plejehjem, skoler osv. Der er mange muligheder. Mest er det nok vilje, tid og engagement der mangler hos beboerne.
      Hilsner Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *