23 aug

Et godt forslag

Jeg har længe været træt af denne problematik: Familier som gerne vil flytte til Udkantsdanmark, kan ikke få realkreditlån til et billigt hus, og det selvom de begge har fast arbejde. Eksemplet kunne være en familie fra Aalborg, som ønsker at skifte lejelejligheden ud med eget hus i Hurup til 495,000 kr. Huset vil de gerne sætte i stand og sætte eget præg på. Dette er ikke muligt, da huset er for billigt!! Før end at realkreditinstitutterne vil udlåne, skal der nemlig være, så godt som, garanti for at huset igen kan sælges inden for et halvt år. Og det er nærmest  umuligt  i Udkantsdanmark, hvor liggetiderne ofte er over et år.

MEN nu er der kommet et seriøst og realistisk forslag fra “Foreningen for danske landsbyer”:

20% statslån, 20% kontant udbetaling også kun ca. 60 % realkreditlån.

Jeg kender kritikken på forhånd. Hvad skal staten i den sag? Er det statens problem, at der står tomme huse i Udkantsdanmark? Er det statens problem, at nogle mennesker kan låne penge og andre ikke? Principielt nej, men som Carsten Abild, formanden for Foreningen danske landsbyer, siger, så lad os bruge de penge, som allerede er afsat til nedrivning af netop de selvsamme huse.

Jeg stemmer FOR og håber det bliver aktuelt meget snart!

Husene her på billederne er “naboer” til mig og yderst svære at sælge, selvom de absolut ikke er nedrivningsmodne. image

245.000 kr.

image

425.000 kr.

image

595.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *