12 maj

Se græsset gro…..

imageJeg har altid været glad for, at vi i Danmark har årstider. Fire årstider med hvert sit udtryk. Men for første gang, siden jeg flyttede fra mit barndomshjem i Jylland, mærker jeg forandringerne helt tæt på.
Det skyldes, at jeg igen er kommet tæt på naturen. Lige uden for min dør BLÆSER foråret ind over landet. Udkantsdanmark er FYLDT med forår…..
I København, hvor jeg har boet i mange år, mærkes sæsoner ikke nær så intenst. Dvs. selvfølgelig er der forskel. Du opdager især, at folk kommer ud af lejlighederne og ses i gadebilledet. MEN, herude er der liv på en anden måde. Jeg oplever nærmest naturen som manisk i foråret. Det gror, blomstrer, lyser, larmer, yngler og stråler.
Fuglene er kommet tilbage fra syden og ud af skjul og synger, spiser og yngler. De har noget at se til med kurtiseren, redebyggeri og yngelpleje. Hanfasanen er  helt fra den og fræser rundt overalt med sin strålende fjerpragt. Harerne danser på markerne og er sulten på det HELE. Vores egne katte har fuldstændig tabt hovedet i denne tid og har knap tid til at spise.
Jeg er her ude på landet blevet begavet med en stor have, hvor jeg næsten kan se græsset gro…. og ukrudtet selvfølgelig. Det er dybt fascinerende at notere sig med hvilken fart, naturen ændrer sig. For blot tre uger siden var alt stadig i dvæle. Farverne var mørke, i nærmest grålige nuancer og nu, tre uger senere, river den lyse grønne farve næsten i øjnene. Solen er skarp og lyser nu himlen op til sent. Ca. 21.20 gik solen ned i aften, hvilket netop giver en mulighed for at nyde foråret til sent på dagen. En sanseoplevelse af lyde og dufte.
Det lyder besynderligt, at jeg her beskriver foråret med overraskelse og begejstring. Sådan har foråret jo altid været; intenst, lyst og livligt. Jeg har også altid vidst, hvordan foråret er, men det er første gang, at jeg så opmærksomt iagttager- og tager del i det. Jeg er midt i det, midt i naturen og det har på de gode måde væltet mine sanser omkuld.
Er der tid og mulighed, kan jeg anbefale at gå i haven eller gå en tur efter dagens gøremål. Jeg benytter mig af chancen, når børnene er lagt og drysser rundt i haven mellem 20.00-21.00. Der synger fuglene godnat, og DET kan fjernsynet eller facebook ikke gøre efter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *